• info@avicena-ks.org
  • E hënë - Premte: 07:30 - 20:00
  • E shtunë : 7:30 - 14:00

Uncategorized

Uncategorized

Keni probleme me vetvlerësimin?

Tashmë për ju nuk do të jetë problem me seancat me Psikologen Besa. Kemi dy veshë e një gojë në mënyrë që tē dëgjojmë dyfyshin e atyre që themi. “Ka vetëm një mënyrë për të shmangur kritikat: mos bëj asgjë, mos thuaj asgjë.”

Si të ushqeheni gjatë kohës që jeni të infektuar me Koronavirus?

Është e rëndësishme të monitoroni ushqimin tuaj kur merrni infeksion nga koronavirus. Pacientët me COVID-19 kanë nevojë për të për të zvogëluar konsumin e kripës dhe alkoolit, thonë mjekët. Ushqimi i kripur, sipas ekspertëve, e bën gjakun më të trashë, i cili është i dëmshëm për koronavirusin, dhe alkooli ndihmon në dehidratimin e trupit. Mjekët …

Si të ushqeheni gjatë kohës që jeni të infektuar me Koronavirus? Read More »

Analiza laboratorike që me patjetër duhet të bëhen gjatë COVID-19

Roli themelor në këtë pandemi nuk është vetëm në testimet për detektim të vetë virusit, por edhe përcjellje në çdo fazë të sëmundjes.Ndjekje biokimike të pacientëve me COVID-19, nëpërmjet testimit diagnostikues in vitro është kyçe për vlerësimin e seriozitetit dhe progresionin e sëmundjes, si edhe për ndjekjen e trajtimit. Teste të caktuara laboratorike janë të …

Analiza laboratorike që me patjetër duhet të bëhen gjatë COVID-19 Read More »

Çrregullim i sistemit për koagulim tek pacientë me COVID-19

Sistemi juaj i qarkullimit të gjakut është i përbërë nga enë të quajtura vena dhe arterie, të cilat transportojnë gjak në të gjithë trupin tuaj. Mpiksjet e gjakut mund të formohen në vena ose arterie. Kur një mpiksje gjaku ndodh në një arterie, quhet mpiksje arteriale. Ky lloj mpiksje shkakton simptoma menjëherë dhe kërkon trajtim …

Çrregullim i sistemit për koagulim tek pacientë me COVID-19 Read More »

Interferenca e medikamenteve me analizat laboratorike

Interpretimi i rezultateve të provave laboratorike gjatë administrimit të ilaçeve është i pasigurt për shkak të ndërhyrjeve analitike dhe biologjike të barnave me rezultatet e testeve laboratorike. Ndërhyrjet e provave laboratorike të lidhura me ilaçet ose ndërveprimet e testeve laboratorike / laboratorike është një burim kryesor i gabimeve laboratorike.   Interferenca është shqetësues në lidhje me diagnozën …

Interferenca e medikamenteve me analizat laboratorike Read More »

Intolerancë ndaj ushqimit

A ËSHTË INTOLERANCA E USHQIMIT SHKAKTARI I PROBLEMIT TUAJ? Ndonjëherë, persona të caktuar kanë reaksion të pazakonshëm ndaj një ushqimi të caktuar ose ndaj një përbërësi ushqimor! Çfarë është intoleranca ndaj ushqimit?Intoleranca ndaj ushqimit paraqet reaksion të organizmit, më shpesh reaksion i vonuar, ndaj një lloji të caktuar ushqimi ose përbërësi ushqimor, ku shfaqen simptoma …

Intolerancë ndaj ushqimit Read More »

Alergji? – Shumë arsye-një zgjidhje

ZBULONI SHKAKTARIN E VËRTETË PËR ALERGJINË TUAJ! Çfarë është alergjia?Alergjia paraqet proces të ndërlikuar imunologjik në organizmin e njeriut që lind si rezultat i ndikimit të llojeve të ndryshme të substancave (alergjenëve) me të cilat organizmi tashmë ka qenë një herë në kontakt. Më tej pason një sërë e tërë procesesh – reaksionesh për krijimin …

Alergji? – Shumë arsye-një zgjidhje Read More »

Rreth 150 testime në ditë, 10% të riinfektuar…

Sistemi ynë imunitar është mbrojtja e trupit kundër infeksionit dhe ai vjen në dy pjesë. Presupozohet se duhen rreth 10 ditë për të filluar prodhimin e antitrupave që mund të synojnë koronavirusin dhe mendohet se pacientët më të sëmurë zhvillojnë përgjigjen më të fortë imune. Sistemi Imunitar ka një habitat të till që disa prej …

Rreth 150 testime në ditë, 10% të riinfektuar… Read More »

Avicena dhe FBK nënshkruajnë marrëveshjen e bashkëpunimit

Të mërkurën në zyrën e Federatës së Basketbollit të Kosovës (FBK) është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit mes laboratorit Avicena dhe FBK-së. Në muajin shkurt, në Prishtina do të mbahet ‘fluska’ e tretë e parakualifikimeve evropiane të Kupës së Botës 2023 dhe me rekomandimin e FIBA-s do të testohen të gjithë personat pjesëmarrës në këtë ngjarje …

Avicena dhe FBK nënshkruajnë marrëveshjen e bashkëpunimit Read More »

FibroTest dhe FibroMAX

Çka është Fibro testi dhe Fibro Max testi? Fibro test dhe Fibro Max test janë metoda jo-invazive të diagnostikimit të mëlçisë, bazuar në mostrën e gjakut – diagnoza e sëmundjes së mëlçisë me biomarkerë nga serumi, lehtë për t’u përdorur dhe duke siguruar rezultate me saktësi të lartë. Me mbi dy milionë teste të kryera në mbarë botën dhe me mbi 280 …

FibroTest dhe FibroMAX Read More »