Departamenti i Endokrinologjisë

Departamenti i Endokrinologjisë merret me fiziologjinë e sistemit endokrin si dhe sëmundjet e gjëndrës tiroide, diabeti mellitus, mbipesha, lipidet, osteoporoza, sëmundjet e gjëndrave mbiveshkore, endokrinologjia riprodhuese, sëmundjet e hipofizës dhe sëmundjet autoimune hormonale.
 

Disponon teknologjinë më bashkëkohore në rajon për diagnozën dhe trajtimin e çrregullimeve endokrine.

 
Mjekët tanë janë specialistë përsa i përket sëmundjeve të cilat lidhen me kockat, çrregullimet tiroide, problemet me hipofizën, çrregullimet mbiveshkore, si dhe për çrregullimet hormonale tek meshkujt dhe femrat.
 
Ne ndjekim një program studimi shumë aktiv .Duke kombinuar studimin klinik dhe atë laboratorik dhe përparimet në këtë specialitet.Stafi i specializuar , jep trajtime për një sërë problemesh endokrinologjike që lidhen me gjëndrrat e ndryshme .
 

Disa informacione rreth gjëndrave

 
Shumë nga gjendjet e listuara më poshtë përmendin gjëndrat që prodhojnë hormone. Këtu keni një përmbledhje të shpejtë faktesh për disa gjëndra kryesore:
 
 • Gjëndra e hipofizës: E vendosur në bazën e trurit, kontrollon prodhimin e hormoneve në të gjitha gjëndrat endokrine.
 
 • Gjëndrat mbiveshkore: Të vendosura në majë të veshkave tuaja, prodhoni adrenalinë, kortizol, aldosteron dhe hormone të tjerë steroidë që i mundësojnë trupit t’i përgjigjet stresit.
 
 • Gjëndra tiroide: E vendosur në qendër të qafës, krijon hormonet që kontrollojnë rrahjet e zemrës së trupit, presionin e gjakut dhe metabolizmin.
 
 • Katër gjëndrat paratiroide: Të vendosura në qoshet e gjëndrës tiroide, kontrollojnë nivelin e kalciumit në gjakun tuaj.
Shërbimet e Diagnostifikimit dhe Trajtimit të disponueshëm në Departamentin e Endokrinologjisë :
 
 • Endokrinologji të përgjithshme
 • Patologjitë e gjëndrrës tiroide
 •  Çrregullime dhe shkatërrime të lipideve
 •  Osteoporozë, sëmundje metabolike e kockave dhe çrregullime lidhur me kalciumin
 •  Testime endokrine dinamike
 •  Probleme me hipofizën: duke përfshirë akromegalinë, sindromën Cushing, prolaktinomën, adenom jo funksional i hipofizës, kraniofaringioma. Më pas, zëvendësim i terapisë së hormoneve të hipofizës, duke përfshirë reduktimin e hormoneve tek të rriturit pas lëndimit traumatik të trurit.
 •  Probleme me gjendrën mbiveshkore, duke përfshirë sëmundjen e Adisonit, hiperplasia kongjenitale e veshkave dhe incidentalomës.
 •  Endokrinologjia riprodhuese përfshin mangësinë e hormoneve tek të rriturit, hipogonadizëm, induksionin e spermatogenezës dhe ovulucionit, sindromin policistik ovarian
 •  Çrregullime endokrinologjike në shtatzëni si dhe diabet gestational.
 •  Edukim i planifikur mirë për pacientët
 •  Mbështetje psikologjike për pacientët me çrregullime endokrine
 •  Shtimi në peshë
 •  Hipertensioni me origjinë endokrine
 •  Osteoporoza
 •  Çrregullime në rritje dhe zhvillim
 •  Çrregullime tiroide
 •  Çrregullime të gjendrave mbiveshkore
 •  Çrregullime hipotalamike dhe të hipofizës
 •  Endokrinologji pediatrike
 

Endokrinologu përdor teste diagnostikuese për disa arsye, duke përfshirë:

Për të matur nivelet e hormoneve të ndryshme në trupin e një pacienti.
 
Për të mësuar nëse gjëndrat endokrine po funksionojnë si duhet.
 
Për të përcaktuar shkakun e një problemi endokrinologjik.
 
Për të konfirmuar një diagnozë të hershme.
 

Disa nga testet diagnostikuese që ne përdorim në Departamentin e Endokrinologjisë në Poliklinikën Avicena:

 • 24-Test Test i Mbledhjes së Urinës
 • Testi i Stimulimit ACTH
 • Testi i dendësisë së kockave
 • Testi i Stimulimit të CRH
 • Testi i shtypjes së dexamethasone
 • Testi i Sensorit të Glukozës Pesë-ditore (Për Diabetin)
 • Testi i Tolerancës së Glukozës Orale
 • Analiza e spermës
 • Skanimi i tiroides
 • Testi i gjakut i TSH
Do të keni zgjedhje të opsioneve të diagnostikimit dhe trajtimit poashtu mbështetje hap pas hapi gjatë gjithë trajtimit tuaj .
 
Ne ofrojmë informacione edukative për gjendjen tuaj në mënyrë që të merrni vendime duke qenë të informuar për çdo fazë të trajtimit tuaj .

Ne ju ndihmojmë për të jetuar të shëndetshëm dhe aktiv

Laboratori AvicenaKS

Profesionalizimi dhe përkushtimi i mjekëve në Laboratorin AvicenaKS mundëson për të gjithë pacientët shërbim mjekësor të specializuar në standartet më të larta që ofron mjekësia sot. Zemra e laboratorit tonë janë pacientët dhe nevojat e tyre.