Departamenti i Oftalmologjisë

JU meritoni kujdesin më të mirë për sytë e juaj.

departamentin e Oftalmologjisë me përkushtimin më të madh ofrohet një gamë e gjerë shërbimesh diagnostikuese dhe trajtim gjithëpërfshirës.

Nuk ka kuptim më të rëndësishëm sesa të pamurit . Mësoni si ta përmirësoni dhe mbroni dhuratën tuaj të shikimit duke bërë ekzaminime të rregullta për sytë, duke kuptuar se si funksionojnë sytë tuaj , duke ngrënë mirë për të mbajtur sytë tuaj të shëndetshëm, duke ditur si ndryshon vizioni juaj ndërsa plakeni, si të mbroni sytë tuaj nga dëmtimi dhe më shumë.

Të gjitha trajtimet orientohen drejtë standardeve më të larta mjekësore.

Ne mundohemi të ofrojm pacientëve tanë cilësi dhe shërbimin më të mirë.Ekpertiza e specialistëve tanë mbështetet nga një staf me përvojë. Oftalmologët e Poliklinikës Avicena dëshirojnë të jenë në ndihmën tuaj , për të mbrojtur shqisën tuaj të vlefshme. Çdo problem që trajtohet në kohë , do të parandalojë problemet në të ardhmen .Për këtë arsyje ne i kushtojmë një rëndësi të madhe ekzaminimit të syve. Pavarësisht sa i thjeshtë apo kompleks ështē problemi ne jemi të specializuar në këtë fushë.

Ekzaminime oftalmologjike:

 • Vizita okulistike për të rritur
 • Vizita okulistike pediatrike (për të gjitha moshat)
 • Topografia e syrit (Pentacam)
 • OCT (skaner i retinës dhe kornesë)
 • OCT për diagnozën dhe ndjekjen e Glaukomës
 • Ekografi e syrit
 • Fusha pamore
 • Pakimetri
 • Angiografi me fluoresceine(FFA)
 • Kontaktologji (përcaktimi i lenteve të kontaktit të buta dhe të forta)
 • Vendosja e protezave okulare
 • Tonometri automatike

Shërbimet e diagnostikimit dhe trajtimit në departamentin e Oftalmologjisë:

Strabizmi , i quajtur edhe sy të kryqëzuar, nënkupton humbjen e shtrirjes paralele në sy. Ka keq-përcjellje të brendshme dhe të jashtme së bashku me ato lart dhe poshtë. Strabizmi klasifikohet gjerësisht në dy grupe; ato sekondare në paralizë të muskujve të syrit dhe në atë sekondar. Nëse strabizmi nuk është sekondar në paralizë, nënkategoritë janë strabizëm kongjenitale dhe të tjerët.

Ambliopia -“Syri Dembel”
Nëse zbulohet syri dembel, shikimi duhet të ndihmohet me syze, nëse kërkohet. Departamenti përshkruan arna të syve dhe terapi ortoptike së bashku me syze.

Gabim refraktiv – Kjo përfshin afërpamësinë, largpamësinë dhe astigmatizmin. Ka më shumë gjasa të shkaktojë ambliopinë nëse gabimi është më i madh në njërin sy.

Kataraktet – Këto shkaktojnë skuqje në lentën e syrit. Kataraktet në fëmijë janë të rralla.

Sëmundjet Retinale

Pse ështē e rëndësishme Retina ?

Retina juaj është një pjesë thelbësore e vizionit tuaj pasi është përgjegjëse për shndërrimin e rrezeve të dritës në imazhe përmes sinjaleve në tru. Kur ka një problem me retinën tuaj për shkak të sëmundjes së syrit, traumës okulare ose kushteve të tjera, ju rrezikoni të shkaktoni dëme afatgjatë në shikimin tuaj.

Cilat janë sëmundjet e retinës?

Qelizat nervore të retinës ose enët e tyre ushqyese mund të dëmtojnë. Shkaqet e këtyre çrregullimeve mund të ndryshojnë sipas moshës së personit.

Cilat janë simptomat e sëmundjeve të retinës?

Personi duhet të testojë mprehtësinë vizuale të vizionit të afërt dhe në distancë veçmas për secilin sy. Vizioni binokular mund të shkaktojë njohje të vonë të vizionit të dobët të mbyllur në një sy.

Ky vetë-ekzaminim i thjeshtë bëhet si më poshtë; zgjidhni një objekt ose një distancë dhe mbyllni një sy në secilin vlerësim për të përcaktuar mprehtësinë vizuale të të dy syve veçmas.

Nëse njëra nga simptomat e mëposhtme njihet në shikimin afër ose larg, duhet të dyshohet një sëmundje e retinës dhe të kërkohet kujdes mjekësor.

 • Shikim i turbullt,
 • Zona qendrore e paqartë / e errët e fushës vizuale.
 • Vizion i paqartë, i vrenjtur ose i zbehtë në çdo pjesë të fushës vizuale ndërsa shikon diku.
 • Pamundësia për të dalluar tonet e ngjyrave ose ndryshimi midis dy syve.
 • Linjat e drejta, rreshtat (ndërsa lexoni) dhe kufijtë e dritares dhe derës duken me onde dhe të shtrembëruara.
 • Duke parë dritat ndezëse në errësirë, Pika lundruese, fije ose forma të tjera që befas shfaqen në shikim.

Ne përkujdesemi për ju!

Laboratori AvicenaKS

Profesionalizimi dhe përkushtimi i mjekëve në Laboratorin AvicenaKS mundëson për të gjithë pacientët shërbim mjekësor të specializuar në standartet më të larta që ofron mjekësia sot. Zemra e laboratorit tonë janë pacientët dhe nevojat e tyre.