• info@avicena-ks.org
  • E hënë - Premte: 07:30 - 20:00
  • E shtunë : 7:30 - 14:00

Covid-19

Covid-19

Avicena-ks u furnizua me teste për detektimin e Covid-19

Kapaciteti është deri në 50 teste në ditë. Testimi kryhet vetëm me një termin të caktuar, që bëhet paraprakisht përmes numrit të telefonit 049 356 888, që është në dispozicion në intervalin kohor 08:00-20:00.Pacientët që nuk kanë caktuar termin për testim nuk do të pranohen për marrjen e mostrës. Pacientët që do të vijnë për testim duhet të mbajnë maskë mbrojtëse. Testi që përdoret është test i shpejtë dhe preciz kromatografik për detektim të antitrupave IgG dhe IgM të krijuara nga koronavirusi (COVID-19). Me përdorimin e kombinuar të testit IgG dhe IgM mund të detektohet prezenca e infeksionit virusal ose kontakti paraprak me infeksionin virusal përmes statusit imunologjik të trupit.

Më shumë informata

Ky test, si një prodhim i ri në treg, tani përdoret pothuajse në të gjitha spitalet dhe laboratorët në Holandë, Britani të Madhe, SHBA, Poloni, Turqi, Itali, si dhe në vende tjera të prekura nga pandemia e koronavirisit. Shkencëtarët së pari e testuan në qytetin Wuhan, në Institutin e Viruseve në Kinë, ku u konfirmua si një nga metodat më efikase dhe më të shpejta për detektimin e koronavirusit. Testimi kryhet përmes marrjes së mostrës së gjakut, ndërsa procedura e testimit nuk zgjat më shumë se 10 minuta. Mostrat e testimit të Covid -19 merren në një hapësirë speciale të ndarë tërësisht nga pjesa tjetër e laboratorit me qëllim të sigurisë dhe mbrojtjes maksimale. Avicena-KS ka kapacitete që të kryejë 50 teste në ditë, ndërsa momentalisht u furnizua me një sasi iniciale testesh. Orari i punës është prej orës 08:00 deri në orën 19:00, çdo ditë pune gjatë javës, përfshirë edhe të shtunën. Rezultatet e testit dalin shpejt, janë efikase dhe precize me saktësi më shumë se 92.9%, ndërsa merren dy orë pas testimit në e- mail adresën e dhënë.

Laboratori i specializuar Avicena KS tani edhe në Prishtinë! Eksperienca shumëvjeçare për analiza cilësore laboratorike, tani më afër Jush! Me kënaqësi Ju informojmë se me datën 05.03.2018, filloI me punë njësia organizative e laboratorit të specializuar Avicena KS në qytetin e Prishtinës.

Orari i punës

Ditët e punës :
Hëne – Premte : 7:30am deri 8:00 pm
Shtune : 7:30am deri 2:00 pm

Rrjetet Sociale

Na ndiqni në rrjetet sociale: