• info@avicena-ks.org
 • E hënë - Premte: 07:30 - 20:00
 • E shtunë : 7:30 - 14:00

Full body Check up Panel

Minimizoni rrezikun tuaj nga sëmundjet me programet e personalizuara të kontrollit në Laboratorin AvicenaKs.

Ju mund të mendoni se është e panevojshme të shkoni në spital, të vizitoni mjekun tuaj ose të bëni teste ndërsa ndiheni mirë. Sidoqoftë, ekzistojnë një sërë rreziqesh shëndetësore me të cilat përballen të gjithë. Faktorët nga zakonet tuaja deri në predispozicionin familjar (psh. Anëtarët e familjes që vuajnë nga diabeti, sëmundjet e zemrës, kanceri etj)mund të përcaktojnë se me cilat rreziqe shëndetësore përballeni. Kjo është ajo ku kontrollet luajnë një rol jetësor në diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve.

Pse është e rëndësishme kryerja e kontrolleve rutinore ?

Është paneli i përsosur për vlerësimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm.

Më e rëndësishmja, ky është një panel i mirë për të vendosur “bazën fillestare” tuaj. Baza fillestare juaj përbëhet nga të gjitha rezultatet numerike të testit (nivelet) përfshirë llogaritjen e gjakut tuaj, funksionimin e veshkave, funksionin e mëlçisë, elektrolitet, kolesterolin total, trigliceridet, dhe glikeminë .Duke  ditur këto nivele, ju mund të filloni të menaxhoni shëndetin tuaj për të parë nëse ato luhaten me kalimin e kohës.

Për t’i larguar dilemat tuaja shëndetësore , AvicenaKS ka krijuar një ofertë ideale .

Check UP:

 • Se (Sedimentacioni)
 • Hemogrami( formule leukocitare)
 • Urina
 • Glikemia
 • Urea
 • Kreatinina
 • Trigliceridet
 • Kolesteroli
 • Bilirubina Totale – Bilirubina Direkte
 • Alt ( transaminazat)SGPT
 • Ast ( transaminazat) SGOT.

Hematokriti 

Një vlerësim i prodhimit të qelizave të kuqe të gjakut (Fiziologji / Patologji). Shenjat e anemisë duhet të diagnostikohen ose trajtohen më tej (p.sh. mungesa e hekurit ose vitaminës, malabsorbimi, humbja e gastrointestinal, anemia e qelizave të drapërave, sëmundjet hematologjike, etj.)

Sedimentacioni

Skanimi për çdo aktivizim të mundshëm imunitar nga pezmatimi afatgjatë ose sëmundja kronike. Vlerat e papritura tregojnë nevojën për testime të mëtejshme. Ekzaminimi i nevojshëm në lodhje, ndjesi të ftohtë, dhjetëra, ngjyra e zbehtë, ethe të përsëritura ose sa herë që nuk dëshiron.

Glikemia

Një matje 12-orëshe e agjërimit  ndaj sheqerit zbulon praninë e mundshme të diabetit.

Për personat me histori familjare të diabetit, mbipesha, stresi afatgjatë, ose me nivele kufijsh të glukozës të agjërimit, rekomandohet të matni nivelin e glukozës 2 orë pas një vakt të pasur me karbohidrate. Ky është një test dinamik dhe vlerëson aftësinë e trupit për të “djegur” sheqerin, duke zbuluar një zhvillim të mundshëm të diabetit në të ardhmen e afërt.

Është  një test i domosdoshëm kur ekziston poliurea, polidipsia, çrregullime në peshë, marrje afatgjatë e kortizonit ose histori familjare.

Ure dhe Kreatininë

Këto janë testet kryesore të funksionimit të veshkave, duke matur efikasitetin e veshkave për të sekretuar këto substanca nga rrjedha e gjakut në urinë. Këto teste përdoren gjithashtu për të zbuluar dehidratimin e mundshëm, çrregullimet e ngrënies, dështimin e zemrës, etj.

Ato janë test i domosdoshëm në rastet e lodhjes, dhimbjes së kokës, marrjes së pamjaftueshme ose të tepërt të ujit, oliguria ose polururia, ushtrime intensive, erë frymëmarrjeje, marrje të medikamenteve diuretike-kardiake.

Kolesteroli dhe Trigliceridet

Vlerëson rrezikun kardiovaskular – ateromatoz, për shkak të dislipidemisë. Rezultatet vlerësojnë prodhimin endogjen të kolesterolit, si dhe marrjen ushqyese (nga yndyrnat shtazore).

Rezultatet duhet të vlerësohen në kombinim me të gjithë faktorët e tjerë të rrezikut kardiovaskular (pirja e duhanit, hipertensioni, diabeti, hipertensioni, mbipesha, mos ushtrimi, dieta, seksi, historia familjare, imazhi ultratinguj kardiak etj).

Enzimat hepatike: transaminazat (AST dhe ALT) dhe γ-GT
Testet e funksionit të mëlçisë të cilët mund të zbulojnë acarim të mundshëm nga alkooli ose ilaçet, polifagia – mbipesha dhe infiltrimi yndyror i mëlçisë, sëmundjet autoimune, etj.

Këto teste përdoren gjithashtu si një tregues i infeksioneve të mundshme të mëlçisë, siç janë hepatiti B dhe C. Ato janë thelbësore për vlerësimin e funksionit të duhur metabolik dhe sigurinë e përgjithshme të mëlçisë dhe të gjithë trupit.

Përgatitja para Check UP .

 • Sigurohuni që të vini  me stomakun  bosh (10-12 orë).
 • Në këtë periudhë, ju lutemi mos pini asgjë tjetër përveç ujit.
 • Nëse jeni shtatzënë ose dyshoni për shtatzëni, ju lutemi kontaktoni mjekun tuaj.
 • Ju lutemi mos përdorni ilaçe duke përfshirë hekurin ose vitaminën C. Në 2 ditët e fundit, ju lutemi mos konsumoni ushqime të tilla si mish i kuq,panxhar, spinaq, qepë, rrepkë dhe brokoli .
 • Për gratë këshillohet që kontrolli të mos bëhet gjatë menstruacioneve.

Çmimi