Metabolizmi kockor

Ne ofrojmë një gamë të gjerë të antitrupave kryesore për hulumtime dhe sëmundje të lidhura me metabolizmin e kockave dhe kalciumit, përfshirë Hormonin Paratiroid (PTH), Calcitonin, Osteocalcin.

Hormoni paratiroide (PTH), i njohur gjithashtu si parathormone ose parathyrin, sekretohet nga gjëndrat paratiroide. PTH vepron për të rritur çlirimin e kalciumit nga kockat dhe për të rritur nivelin e gjakut Ca2 +, ndërsa kalcitonina (një hormon i prodhuar nga gjëndra tiroide) kundërshton PTH për të ulur përqendrimin e kalciumit.

Niveli i pabalancuar i PTH lidhet me sëmundje të tilla si hiperparatiroidizmi, hipoparatiroidizmi, hiperkalcemia familjare hipokalciurike dhe osteoporoza.

Osteokalcina (BGLAP) sekretohet nga osteoblastet dhe luan një rol në mineralizimin e kockave dhe homeostazën e jonit të kalciumit. Shpesh përdoret si një tregues bio për të monitoruar formimin e eshtrave gjatë trajtimit të osteoporozës. Hulumtimet kanë sugjeruar gjithashtu që osteokalcina mund të jetë e lidhur me pjellorinë mashkullore pasi mund të përmirësojë sintezën e testosteronit.Poashtu ne ofrojme edhe analizën e vitaminës D që është një lidhje e pashmangshme dhe na informojnë për metabolizmin kockor .