• info@avicena-ks.org
  • E hënë - Premte: 07:30 - 20:00
  • E shtunë : 7:30 - 14:00

Paneli Torch

Paneli TORCH është një grup i testeve të gjakut që kontrollojnë disa infeksione të ndryshme tek një i porsalindur.  TORCH qëndron për toksoplazmozë, rubeolë, citomegalovirus, herpes simplex dhe HIV, por mund të përfshijë edhe infeksione të tjera të porsalindura.

Ndonjëherë  shkruhet TORCHS, ku “S” shtesë qëndron për sifilis.

Pse është e nevojshme të testohet?

Nëse një grua infektohet me patogjenë  të caktuara gjatë shtatzënisë së saj, foshnja mund të infektohet edhe kur është ende në bark.  Foshnja është më e ndjeshme ndaj dëmtimit nga infeksioni gjatë 3 deri në 4 muajve të parë të shtatzënisë.

Kjo provë përdoret për të kontrolluar foshnjat për infeksione të tilla si toksoplazmoza, citomegalovirusi, herpes i thjeshtë, sifilizi dhe të tjerët.  Këto infeksione mund të çojnë në defekte të lindjes, vonesë në rritje dhe probleme të trurit dhe sistemit nervor tek foshnja.

Për ju që mendoni si do të ndihet foshnja juaj gjatē ekzaminimit..

Ndërsa po merret mostra e gjakut,foshnja  juaj ka shumë të ngjarë të ndiejë një pickim dhe një ndjesi të shkurtër pickimi.

Për të gjithë ju nëna, të cilat po e përjetoni shtatëzanin apo e keni përjetuar ju jeni të FUQISHME!

Në AvicenaKS kujdesimi për mirëqenien e foshnjës suaj qysh para lindjes!