Si të ushqeheni gjatë kohës që jeni të infektuar me Koronavirus?

Si të ushqeheni gjatë kohës që jeni të infektuar me Koronavirus?

Është e rëndësishme të monitoroni ushqimin tuaj kur merrni infeksion nga koronavirus. Pacientët me COVID-19 kanë nevojë për të për të zvogëluar konsumin e kripës dhe alkoolit, thonë mjekët. Ushqimi i kripur, sipas ekspertëve, e bën gjakun më të trashë, i cili është i dëmshëm për koronavirusin, dhe alkooli ndihmon në dehidratimin e trupit. Mjekët këshillojnë pacientët të ulin sasinë e ushqimit të kripës në dietën e tyre dhe të pinë më shumë ujë. Dietologët rekomandojnë që yndyrnat shtazore dhe bimore të përfshihen në dietë. Ato duhet të jenë të paktën 30-35% të dietës me kalori. Mund të jetë vaj i butë, ulliri ose liri. Përveç kësaj, ju duhet të hani proteina (peshk, zog, mish dhe fruta deti), dhe karbohidrate komplekse – drithëra dhe perime, mos harroni për frutat dhe zarzavatet. Mjekët kujtojnë: gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit, është e rëndësishme të ruhet imuniteti. Ushqimi i shpejtë, ushqimi i konservuar dhe ushqimi i skuqur duhet të zvogëlohen ose të braktisen plotësisht. Mundohuni të përfshini përbërës në dietën tuaj që do të ndihmojnë në forcimin e funksioneve mbrojtëse të trupit. Ata janë të pasur, për shembull, peshku i detit, mëlçia e tij. Peshku i detit konsiderohet si një produkt i rëndë, përmban shumë metale, prandaj nuk është e nevojshme ta abuzoni atë. Me kujdes, një ushqim i tillë duhet të përfshihet në menunë për njerëzit me probleme me kolesterol të rritur dhe çrregullim të metabolizmit. KUJDES! A ka ndryshuar menuja juaj gjatë pandemisë? Si e mbështesni imunitetin?